1372509679Werkzaamheden met bomen is een vak apart, zijn altijd specialistisch van aard en bedoeld om alleen het allerbeste toe te passen op uw (duur)zame bomen. Boomverzorging houdt niet alleen in het rooien van bomen, maar ook om bijvoorbeeld dood hout te verwijderen, of takken weg te halen die voor problemen zorgen of dit in de toekomst gaan doen.

Omdat ik deze specialistische kennis in huis heb onderscheid ik mij van mensen die lukraak takken verkeerd afzagen waardoor uw boom vatbaar wordt voor bijvoorbeeld schimmels.

Door middel van klimtechnieken kan ik op plekken komen waar u met een ladder niet meer bij kunt. Daarnaast kan ik bij bepaalde omstandigheden ook een hoogwerker inzetten. Mocht er in de buurt van de betreffende boom een obstakel staan, dan kan ik met het gebruik van afvangtechnieken, snoeihout gecontroleerd naar beneden laten gaan zonder enige schade.

Daarnaast ben ik boomveiligheidcontroleur. Met dit erkende certificaat dat geregistreerd staat bij de stichting Groenkeur, kan ik voor u een rapportage maken van de gesteldheid van uw boom. Hiermee voorkomt u bij eventuele schade dat u nalatig bent geweest.

Het kan voorkomen dat ik de klus niet zelf uit kan voeren. Daarom werk ik ook samen met Timber Thijssen Boomverzorging uit Dalen en PKS Boomverzorging uit Malden. Hierdoor zijn wij in heel Nederland inzetbaar. Desgewenst kan ik u helpen een omgevingsvergunning aan te vragen bij de betreffende gemeente voor het geval een boom weg moet.